Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın yahut müstacel hâlet vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi bâtınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra koruma görevlisi eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha oflaz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

23/12/2022Genel Yüksekliği belirli bir seviyenin üstünde olan binalar için yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni emanet kaybının önlenmesi namına bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Mimariların temel girişlerinde yahut koridor bölümlerinde yangının canlı bir halde meydana gelmesi özellikle güçlü katlı binalarda balkon veya pencerelerden kurtulmak olası olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır kuruluşlarda arttırılan denetimler ile alay malay yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri dolu bir incelemeye basıcı tutulur. Dokumaların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin haricinde, gestaltların haricinde kâin ve demir kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında sevimli zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

Panik kolu olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, panik koluna sahip olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve emeksiz bir şekilde açılmasını esenlar ve insanların ivedi durumlarda emin bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

CMD Mühür; nitelikli ve sağlıklı yangın bapları ve yangın Yangın Merdiveni Kapısı ekipmanları imal ederek; Yangın eminği konusunda kompetan ekibiyle Türkiye genelinde özen vermektedir.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bandajlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin usturuplu destur olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yangın kapısı kesinlikle kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen sistem yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın merdivenleri binalırken genişliği konutlarda 80cm, topluma boş örgülarda 120cm, yüksek katlı büro binalarında 90cm makroliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den az olmamalıdır.

Montaj: Yangın kapısı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Dairesel merdivenin destur verilmediği yerler ortada mektep, keyif üretimu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden şu denli başüstüneğu sefa merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına cevaz verilemez.

Report this wiki page